Öncelikle uygulamayı geliştiren kişi 14 yaşında bir kız çocuğu.

Büyükannesi alzheimer olan Emma, büyükannesinin aile üyelerini hatırlamak için mücadele ettiğini gördü. Sonrasında bu duruma bir çözüm bulmak amaçlı erken yaşta kod yazmayı öğrendiği için teknolojiden yararlandı.   Bunun için bir uygulama yaptı.

Motivasyon kaynağı ise ailesinden birinin bu durum ile karşılaştığı güçlükler oldu.

Uygulamanın adı Timeless.

Oldukça basit bir arayüzü olduğu için kullanımı basit. Uygulama Alzheimer hastalarının aile ve arkadaşlarının fotoğraflarına aralıklı olarak bakmasını sağlıyor. Yüz tanıma teknolojisinin kullanıldığı uygulamada fotoğraftaki kişinin kim olduğunu ve hasta ile ilişkisini anlatan sesli bir tepki verilerek hastanın unutkanlık sorununa çözüm sunuyor.

Aynı zamanda uygulamanın içinde bir de hatırlatma sistemi bulunuyor. Bu sistem hastanın bet10bet oryantasyonunu sağlıyor. Diğer bir sorun çözme desteği ise; hastanın aradığı kişiyi unuttuğu için kısa bir süre sonra tekrar aramasında bir hatırlatma çıkarak ‘Son 5 dakika içinde aradın. Tekrar aramak ister misin?’ diyerek hatırlatma yapıyor.

Uzmanlar tarafından uygulama hastalığın ilk evresinde işe yarayabileceği konusunda fikirler olsa da geliştirilme aşamasında olan kitle fonlama ile destek bulmaya çalışıyor.

Burada Emma’nın kısaca uygulamayı geliştirme süreci ile ilgili kısa bir video bulabilirsiniz.

Aşağıda ise Emma’nın ‘Dünyayı Kodla Değiştirmek’ adlı bir TEDx konuşması mevcut.

(Alt yazılı ingilizceli izleyerek hem ingilizcenizi geliştirmiş olurusunuz)

İyi seyirler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.