Merhabalar;

Zıplama zamanı geldi. Aynı suyun içinde bulunmaktan sıkılmış ve değişiklik bekliyorduk.

Uzun bir süredir hazırlıklarını yapmakta olduğumuz platformumuzu bugün sizlerle buluşturuyoruz.

Yeni platformumuzun adı Sağlık Atölyesi.

Sağlık Atölyesi; bilgi çağında sağlık sektöründe çalışan ve bu sektörde çalışmak üzerine eğitim alan profesyonellerinin güncel bilgilere ulaşma, tecrübe ve bilgileri paylaşma ve iletişimi için oluşturulmuş bir hayat boyu öğrenme platformudur.

Platformumuzun önemli bir kategorisi olan SHIFT RAPORU‘na bu platformla birlikte SAĞLIK RAPORU adı ile devam edeceğiz. Platformumuzu mümkün olduğunca Türkçe içerik üzerine kurguladık. SHIFT RAPORU’nda yayınladığımız ilk 4 raporu buradan da ulaşabilirsiniz. Sizlere söz verdiğimiz gibi her pazar saat 10:00’da haftalık özet raporlarımızı sizlere ulaştırıyor olacağız.

Öncelikle yazıma başlamadan önce Sağlık Atölyesi’nin nasıl ortaya çıktığı ile ilgili biraz bilgi vermek istiyorum.

Sağlık Atölyesi aslında ilk başlarda (2012 yılında) açtığım bir kişisel blogtu. Bu blog içerisine ilgi alanlarımla ilgili içerikler üretiyordum. Sonradan kişisel blog tutarken ‘Blog’ tutmanın ne demek olduğunu bilmediğimi fark ettim. Araştırdığımda ağ günlüğü olarak çıktı karşıma. Aslında bir tür çevrim içi günlüktü.

Bunu öğrendikten sonra farklı bir anlam ile yazmaya devam ettim. Taa ki mesleki bilgi ve deneyimimizi de buraya aktarmayı düşünene kadar. Bir mesleğin blogunun olması o mesleğin günlüğü durumunda olduğu için o meslek ile ilgili bilgi aramada başvuracağı ilk kaynak olma özelliğini de ortaya çıkarıyor.

Bir mesleğin yıllarca nasıl evrildiğini mesleki bloglardan öğrenebilirsiniz. 

 

Sonrasında içerik üretirken okunma oranlarının artması ile bunu daha profesyonel yapmam gerektiğini hissettim. Bunun için bloglar üzerine bilgi edindim. Her edindiğim bilgiyi Sağlık Atölyesi blogunda uyguladım. Başarılı sonuçlar aldım.

Bu durumu akademik ortama taşımaya karar verdim. Koç Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde ‘Mesleki Hemşirelik Blogu Kullanan Hemşire ve Hemşire Adaylarının Hayat Boyu Öğrenme Eğilimlerinin Belirlenmesi’ adlı bir tez yazdım. Şu an ise edindiğim bilgiler ile bu alanda doktora düzeyinde akademik çalışmalarıma devam etmeyi planlıyorum.

Tek yazar olarak içerik üretmek zor olduğu için yazarlık başvurusu bölümü oluşturdum. Şuan 297 yazar başvuru yapıldı. Hepsine tek tek geribildirim verdim. Sizde bilgi, tecrübelerinizi bizimle iletişime geçerek paylaşabilirsiniz. Bunu platformumuzda yer alan Yazarlık Başvurusu bölümünden yapabilirsiniz.

Sağlık Atölyesi; öncelik olarak doktor dışı sağlık personeline yönelik olarak hazırlandı. (Yazarlarımız arasında doktorlar ve eczacılar vb meslek mensuplarınında olması sevindirici bir etki yaptı. Aynı zamanda tıp ve eczacılık öğrencilerinin ise ihtiyacı olabileceği bazı içerikleri de bulabileceği bir platform olacaktır). Nedeni ise hemşirelik, ebelik, paramedik, att vb mesleklerin mesleki bilgi kültürleri ortak ve benzeri bir çerçevede olmasını düşündüğümüzdendi. Bu ortak nokta çıkış noktamız oldu. Zamanla Sağlık Atölyesi’nin özelleşip geliştikçe tüm sağlık profesyonellerine yönelik hayat boyu öğrenme platformu özelliği kazandırmayı planlıyoruz.

Sağlık Atölyesi ile neler yapabilirsiniz?

Günlük 10-15 dakikanızı ayırarak mesleğiniz ile ilgili bilgilere erişerek değişen dünyada güncel ve ayakta kalmanıza yardımcı olur.

Bu bir trendi takip etmek değil, özünde değişen dünyaya değişen eğitim sistemine destek bir hayat boyu öğrenme kültürü oluşturmaktır. Bu oluşan özellik öncelik olarak kişisel gelişiminizi sağlayarak mesleki gelişiminizi de sağlar.

Sağlık Atölyesi web site: http://www.saglikatolyesi.com/

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.