Bu tarz yazıların başlıklarına dikkat ettiyseniz bu 1xbet yazının da başlığının da ‘Hemşirelik Mesleğinde Başarılı Bir Hemşire Olmanın 8 Yolu’ olarak olması gerektiğini fark edersiniz. Fakat ben bilerek böyle bir başlık attım. Çünkü şimdiye kadar ki edindiğim eğitim ve klinik deneyimler ile başarıyı öncelik hedef değil de öncelikle kaliteli olmayı hedeflemek gerektiğini fark ettim.

Aslında hangi mesleği veya hangi işi yapıyor olursanız olun kaliteli bir kişi olma misyonunuz var ise kalitenin oranı ile birlikte başarı ve maddi kazanç da artmaktadır.

Şimdi sırasıyla kaliteli olmanın yolunu 8 maddede açıklamaya çalışalım.

1.Tutku

Tutku herşeydir. Neden herşey? Çünkü yaşamak bile tutku isteyen bir olgudur. Tutkunun temelini ise sevmek oluşturur. Gelişmiş dünyamızda bozulmuş algılarımızla kendimizi bile sevmeme durumları ile karşı karşı kalırken bir mesleği veya bir işi sevmek daha zor olabiliyor. Açıkça söylemek istiyorum. Sevmediğiniz bir mesleği yapmayınız. Gerçekten sizi zorlayan birileri yok. Vazgeöilmeyecek paralarda kazanmıyoruz. Aynı parayı biraz daha yorucu belki çalışma saati biraz daha fazla olan bir işte en azından sevdiğiniz bir işte çok rahatlıkla kazanabilirsiniz.

2. Çaba

Çalışmak gerçekten çoğu kişinin istemediği bir durum. Bunu iş ortamında daha net görüyoruz. Ve bu çalışmayı sevmeyen kişiler de bir o kadar hızlı yükselmek ve maaşlarının da artışını istiyorlar. Bunun olmayacağını ve olmadığını zamanla fark ediyorlar. Atalarımız işleyen demir ışıldar demişler. Yani çalışırsanız fark edilirsiniz. Fark edilirseniz kaliteli bir kişiye dönüşürsünüz. Gerçekten bir şeyi yapmanın temeli çalışmak. Oturduğu yerden hayallerine sadece zenginler ulaşabiliyor.

 

3. Odaklanın

Bu zor bir durum. Nasıl mı? Dünyamızda ilgimizi dağıtan o kadar çok şey var ki odaklanmak için ekstra bir enerji sarf etmeniz gerekli. Sevdiğiniz bir şey uğruna çabalamalı ve bu çabayı da yoğunlaştığınız bir alanda yapmalısınız. Geniş bir alanda çalışırsanız yüzeyel kalabilirsiniz. Nokta atışı alanlarda yoğunlaşıp çalışmak gerçek başarıyı getiriyor. Örneğin; nobel ödülü alan kişilere baktığımızda hepsi de bir komponentleri incelemişler hemde yıllarca sonunda buldukları şey onlara başarıyı getirmiş.

4. Biraz zorla

Herkesi çevreleyen bir sınır vardır. Kalbimizde, çevremizde ve beynimizde.. Bu sınırların dışına çıkmak için her anlamda kendimizi zorlamalıyız. Bir söylem vardır reklamcılık sektöründe bu durumu o söz çok iyi anlatır. Der ki o söz: Kutunun dışında düşün. Doğruluk payı olsa da bence kutunun içinde olmadan, o kutunun sınırlarını zorlamadan dışında düşünülemez. Bunun için kendimizi her anlamda o zorluğu yenecek şekilde eğitmeliyiz.

5. Fikir üret

Yeni bişeyler yapmak için yapmanız gereken ilk şey düşünmek ve fikir üretmektir. İlk zamanlarda üretilen fikilerden siz bile hoşnut olmayabilirsiniz fakat uzun süre sonra edindiğiniz diğer donamımlar ile fikirlerinizin çok orinalleştiğini göreceksiniz. Ve her fikrinizi not alınız. Bunu mümkünse bir ajanda ile yap ve arşivle.

6. Gelişim

Kendinizi ve yaptığınız işi her anlamda her konuda geliştirmeye çalışın. Gelişim demek değişim deemktir. Birileri olduğu yerde sayarken siz gelişim için çalışırsanız çok rahatlıkla fark edilirsiniz.

7. Yarar

Hemşirelik mesleğinin temelinde var yarar zaten. Bunu yapmıyorsanız zaten evinizin temelini sağlam atmamışsınızdır. Bu temel olmazsa her rüzgar eviniz için bir risk, her depremde bir felakettir. Bunu öncelemenin yolu belki hemşirelik mesleğinin ilk eğitim zamanları oluşmaktadır. Ne kadar sağlam olmasada temeli iyi bir güçlendirme iyi dayanıklı hale getirmek mümkündür.

8. Devamlılık

Her anlamı ile değişen bir dünyada devamlılığı sağlamak gereklidir. Üremek gibi. Bir umudun göstergesidir. Çalışarak, bir şeyler üreterek de olsa süreklilik sağlanmalıdır. Görüyoruz ki hemşirelik mesleğinde süreklilik neredeyse hiç bir konuda sağlanamamıştır. (Bunun nedeni konusunda ki öngörülerimi ayrı bir yazıda yazacağım)

Bir kere yaparsın şans derler, iki kere yaparsın tesadüf derler, üç kere yaparsın istikrar derler. Biz öğrencilere veya hemşirelik eğitiminde girişimcilik kültürünü hiç vermeden onları mezun ediyoruz. İktisat, reklamcılık vs olması gerekli diye düşünüyorum. Fakat bana bu olmaz diyenlerin çoğunun klasik eğitim anlaşına sahip olduğunu düşünüyorum. Dünya bu kadar hızlı değişirken eğitimin içeriği, sunum şekli vs hepsinin de o hızda değişmesi lazım. Devamlılık ancak entellektüel bir hemşire oluşturulabilirse sağlanabilir.

Kaliteli bir insan olmanızı sağlayan diğer etmenler ise mesleğinizde temel donanımlarınızın üzerine de ek donanımlar eklemenizdir. Bunlar iyi bir istatisitk bilmek, iyi bir kod yazımı bilmek, iyi bir tasarım yapmak, iyi bir resim çizmek, iyi bir iletişim becerisi kazanmak, iyi bir yönetsel beceri kazanmak..

Bunu daha da artırmak mümkün. Tutkunuza ve ilgi alanınıza göre bu ek donanımlarınızı bulabilirsiniz.

kaliteli insan

**

Bu içerik hemşirelik mesleğine gönül verenler tarafından hazırlandı.

Sende gönül verdiysen içeriği arkadaşlarınla paylaşayarak bize destek olabilirsin.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.